رسالت و اهداف
رسالت
رسالت رشته عبارت است از تربیت دانش آموختگانی که بتوانند پس از آشنایی با روشها و فنون آموزشی و تحقیق در رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی، با درک ایمنی و بهداشت مواد غذایی، با بهره گیری از دانش لازم و نیز سیستم های مدیریت ایمنی غذا، زمینه را برای بازرسی و نظارت مواد غذایی فراهم ساخته و در تامین و ارتقای سلامت جامعه سهیم باشند.
اهداف
1. آشنایی دانشجویان با روشها و فنون آموزشی و پژوهشی در رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی
2. ارتقاء دانش ایمنی و سلامت مواد غذایی کشور با توجه به پیشرفت سایر کشورها در این زمینه
3. تنظیم و ارائه برنامه های بهداشت و ایمنی مواد غذایی منطبق با نیازهای ملی و منطقه ای
4. استفاده از علوم بهداشتی جدید در عرضه مواد غذایی سالم به منظور کاهش بیماریهای ناشی از غذا (با تجهیز آزمایشگاهها به دستگاههای پیشرفته)
5. تربیت افراد آگاه و متخصص در امر برنامه ریزی و ارتقاء سلامت غذا در کشور
6. تربیت افراد آگاه و متخصص در امر نظارت، بازرسی و حفاظت مواد غذایی
7. تربیت افراد مجرب در ارائه خدمات پژوهشی و آموزشی در مراکز آموزشی و تحقیقاتی
8. شناسایی و اطلاع رسانی مخاطرات مواد غذایی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی
9. شناسایی بیماریهای نوپدید و باز پدید مرتبط با مواد غذایی و انجام اقدامات لازم
10. ایجاد تفکر خالق و نقادانه در دانش آموختگان گروه
11. حل مشکلات علمی، تحقیقاتی و اجرایی در صنایع غذایی مختلف و کاهش هزینه های اقتصادی، ایمنی و بهداشتی
بازار کار بهداشت و ایمنی مواد غذایی
بازار کار بهداشت و ایمنی مواد غذایی بسیار مناسب است. دانش آموختگان ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی می توانند در سازمان غذا و دارو، وزارت جهاد کشاورزی (سازمان دامپزشکی کشور- شیلات)، کارخانجات و مراکز تولید مواد غذایی، آزمایشگاه های مواد غذایی دولتی و خصوصی، مراکز تحقیقاتی مواد غذایی مشغول به کار شوند. همچنین می توانند نقش های آموزشی- مشاوره ای، پژوهشی، اجرایی و مدیریتی را در جامعه ایفا کنند. به طورکلی می توان گفت با توجه به جدید بودن این رشته، دامنه بازار کار بهداشت و ایمنی مواد غذایی بسیار گسترده است. داوطلبان ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی اگر با علاقه وارد این رشته بشوند موفقیت های بی شماری را در این زمینه کسب می نمایند. علاوه بر این به دلیل اهمیت این رشته در جامعه، داوطلبان به ادامه تحصیل در خارج از کشور هم می توانند بسیار امیدوار باشند. بازار کار بهداشت و ایمنی مواد غذایی وزارت بهداشت، می تواند آینده درخشانی را نسبت به رشته های وزارت علوم برای داوطلبان ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی که مدرک کارشناسی مهندسی شیمی (گرایش شیمی مواد غذایی) و مهندسی کشاورزی (گرایش صنایع غذایی) دارند، رقم بزند. داوطلبان دارای مدرک کارشناسی بهداشت محیط، در بازار کار بهداشت و ایمنی مواد غذایی وضعیت بهتری نسبت به رشته خودشان دارند.
رشته های مجاز برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی
مدرک دکتری پزشکی عمومی، داروسازی، دامپزشکی و دکتری حرفه ای علوم آزمایشگاهی و یا کارشناسی در یکی از رشته های علوم تغذیه، علوم و صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی)، بهداشت محیط، بهداشت عمومی، میکروبیولوژی، علوم آزمایشگاهی، مهندسی کشاورزی ( گرایش صنایع غذایی)، مهندسی شیمی (گرایش شیمی مواد غذایی) بهداشت مواد غذایی با منشا دامی، بهداشت و بازرسی گوشت، مهندسی تکنولوژی صنایع آرد و بهداشت مواد غذایی